Ressurser/Nyheter/Ingen helvete – ingen vekkelse

Ingen helvete – ingen vekkelse

Når hørte du sist en forkynner si noe om den evige ild, pine og mørke? Antakelig er det lenge siden for de fleste av oss. Noe tyder på at svovelpredikantene er en utdødd rase. Fortapelse og helvete er temaer som det sjelden blir forkynt om i vår tid. Det er temaer vi helst vil unngå, både som for-kynnere og tilhørere. Problemet er bare at vil vi forkynne det samme som Jesus for-kynte må vi forkynne om helvete.
Helvete skremmer Når jeg leser tekstene om helvete f.eks. «der marken ikke dør og ilden ikke slokner» bli jeg skremt over Jesu ordbruk. Jeg har ofte sagt og hørt at vi skal forkynne om helvete, men ikke for å skremme. Men faktisk kan det se ut til at Jesus ønsker å skremme oss. Hvorfor bruker han, – som er den beste forkynner, – ellers så dramatiske bilder og ord om helvete?
Helvete finnes fordi Gud er god! De fleste mennesker er enige om at det er bra at vi har et rettsvesen og at forbrytere låses inne. Tenk om massemordere og overgripere fikk slippe straff? Gud er en rettferdig og god dommer som hater urett (Jes. 61,8) og vil straffe enhver lovovertreder. Derfor er helvete en realitet, fordi Gud er en god Gud som vil gjøre opp for all urett og ondskap.
Flau over Gud? Hva er årsaken til at vi sjelden hører og forkynner om helvete? Noe tyder på at vi rett og slett er flaue over den siden ved Gud. Vi forkynner heller om en kjærlig far som elsket verden så høyt at han ga sin sønn, enn om at Gud ikke vil la syndere gå ustraffet.
Ønsker vi å forkynne om Gud på en rett og bibelsk måte, må vi forkynne hele Guds natur. At Gud er hellig, fryktinngytende og at det er «forferdelig å falle i hende-ne på den levende Gud!» (Heb. 10,31) samtidig som Gud er kjærlig, tilgivende og barmhjertig.
Ingen vekkelse Hvorfor ser vi så få mennesker komme til tro i Norge? Kan det ha en sammenheng med at det sjelden forkynnes om helvete? Ufrelste får høre at de er elsket av en kjærlig far, men ikke at de er under Guds vrede som det står i det mest siterte kapitlet i Bibelen, Johannes 3. (3,36) De ser derfor ikke nødvendigheten av å vende om, for Gud er jo en kjærlig far. Personlig ønsker jeg å forkynne hele Guds ord, og derfor forkynner jeg også om helvete. Jeg lengter etter vekkelse og derfor forkynner jeg ofte om helvete. Mine erfaringer er at folk på gaten ikke blir skremt over å høre om helvete – verre er det nok med oss kristne. Når folk forstår at de er evig fortapte, ønsker de ofte å høre mer om korset og Guds frelse. Da kan vi fortelle de herlige nyhetene om en kjærlig Gud som gikk i døden for deres skyld. En tilgivende Gud som ønsker å gi dem fred. En kjærlig far som ønsker fellesskap med hvert eneste menneske på jorden.
Vær frimodig – og forkynn hele Guds natur!
Hartvig Kloster Daglig leder og evangelist

Flere nyheter
Flere nyheter
14. september var det 18 år siden jeg var på jobbintervju hos OAC i Danmark. Etter en samtale med styret, ble jeg bedt om å gå ut slik at de kunne diskutere saken. Jeg husker at jeg ventet utenfor huset i spenning. Ville de være positive til å ansette meg eller ikke. Tiden gikk og gikk og jeg ventet og ventet. Endelig ble jeg bedt om å komme inn igjen. Jeg fikk til min store lettelse høre at de ønsket å ansette meg som evangelist til å starte OAC i Norge.
Les mer
I år hadde vi besøk på vårt sommerstevne av OACs president David Proaño med familie fra Ecuador. De er superflinke på drama, og både viste oss og lærte oss dramastykket "The Redeemer". Selv synes vi resultatet ble veldig bra.
Les mer
Vi har vanskelig for å finne ord for hvor takknemlige vi er for hva vi har opplevd på sommerstevnet Reach the City Oslo. En av deltakerne uttrykte at det var som himmel på jord! I alle fall var det en forsmak på himmelen.
Les mer
Powered by Cornerstone