Ressurser/Nyheter/Starthjelp!

Starthjelp!

Jeg synes virkelig evangelisering er skremmende. Hvordan ta kontakt med folk? Hvordan starte en samtale? Hva skal jeg si? Jeg er redd for at det skal bli kunstig. Her er noen punkter som kan være starthjelp for andre som kjenner på dette:

– Be: Be om å få være et vitne om Jesus i dag. Be om hjelp til å se mulighetene som er i din hverdag. Be Gud sende ut arbeidere sammen med deg: «Høsten er stor, men arbeiderne få. Be derfor høstens herre sende ut arbeidere for å høste inn grøden hans.» (Luk 10,2)

– Løft blikket: Se på hvem Jesus er, det er nemlig Ham du skal fortelle om, ikke deg selv. Løft også blikket bort fra deg og over på dem du møter i hverdagen din: «Men jeg sier dere: Løft blikket og se på markene! De står alt hvite mot høst.» (Johannes 4,35)

– Sett av tid: Det er fort gjort å ikke legge inn tid til å være til stede for dem du møter. Du haster videre til neste avtale. På den måten glipper mulighetene. Men hva med å sette av en halv time i buffer mellom av-
talene. Da har du tid til samtaler underveis i hverdagen. Flere steder i evangeliene kan vi lese om at Jesus stanset på veien fra et sted til et annet for å ta tid til folk. (For eksempel: Matteus 20,29-34, Markus 10,46-52 og Lukas 8,40-48)

– Hva skal jeg si? Gledesbudskapet du har å komme med er Jesus! Han har tatt synden på seg da Han døde på korset! Du kan bli tilgitt og fri! Slutt å leve for deg selv. Vend om og tro på evangeliet! Sett din lit til Ham og stol på Ham. Gå til Bibelen for å finne svarene!

– Noen triks i ermet: Hvordan ta kontakt? Jeg har hatt stor glede av ressursene til OAC i forbindelse med dette.  For meg er det mye enklere å spørre: «Unnskyld, kan jeg få vise deg et trylletriks?» enn å begynne direkte på en samtale om Gud. Det å ha en liten traktat som vekker interesse har vært til god hjelp.

Lykke til!

Evangelist Tom Børge Frøvik, Ålgård

Flere nyheter
Flere nyheter
23.-28. juli. For deg som ønsker å bli utrustet og utfordret til å følge misjonsbefalingen, gjennom opplæring fellesskap og praksis.
Les mer
Lørdag 6. april fikk jeg en innholdsrik dag i Mandal. På formiddagen var jeg invitert til å holde evangeliseringskurs i Oasenkirka med evangelisering etterpå.
Les mer
Vi lever i en tid der spørsmålet om sannhet blir mer og mer aktuelt. Gud kan ikke både eksistere og ikke eksistere på samme tid.
Les mer
Powered by Cornerstone