Ressurser/Nyheter/Kriger eller benkevarmer?

Kriger eller benkevarmer?

Hvordan ser disippellivet ditt ut? Er du den som aktivt tar del i oppdraget med å vinne mennesker for evigheten, eller er du fornøyd med tingenes tilstand, en søndagskristen som liker å ta et par gode teologiske diskusjoner av og til. Med andre ord: Er du en kriger i Guds rike eller en fornøyd benkevarmer?

 

Jesus kaller oss til å være disipler som tar del i misjonskampen. Hans kommando lyder:  «Gå ut i hele verden og forkynn evangeliet for alt som Gud har skapt!» Mark. 16,15. 

Han kaller oss til å forkynne evan-geliet, tjene vår neste, gi til de som ber oss, hjelpe de fremmede, besøke de fengslede, elske våre fiender, be for de syke, drive ut demoner og vekke opp de døde – hvor radikalt det enn måtte
lyde. 

Han ser ikke på om vi er lærde eller ulærde, intelligente eller uintelligente, men på våre hjerter og føtter. Peter og Johannes var ulærde folk, likevel var de Jesu nærmeste disipler. De hadde ydmyke hjerter og villige føtter, og derfor var de disipler av Jesus. Disipler som ble sendt ut i denne verden for å krige i Guds rike og vinne mennesker for evigheten.

Personlig kjenner jeg at jeg ikke vil bruke livet mitt på å være en passiv benkevarmer, men jeg ønsker å kaste meg ut i disippellivet og inn i misjonskrigen. Jeg vil være ute i feltet, inne i fiendens leir, der hvor jeg er helt avhengig av Jesus. Avhengig av bønnens kraft, Guds nåde og Den Hellige Ånds hjelp. Der trives jeg, der vokser troen i meg, og der er jeg nærmest Jesus.

Dessverre opplever jeg at mange kristne ikke lever ut disippellivet. Noen har gitt opp, andre har blitt for opptatt med jobb, hus og aktiviteter, og noen lever i synd og har mistet gnisten. 

Uansett hvem du er, har jeg gode nyheter til deg. Jesus kaller på deg! Han ønsker ikke at du skal være en benkevarmer, men en kriger i Guds rike. Kom til Jesus. Be ham om tilgivelse og begynn et nytt liv med ham mens det ennå er tid. Gjør noen radikale valg om å bruke mye tid med Jesus i din hverdag. Stå opp tidlig for å søke Herren. Memorer bibelvers. Vær et bønnemenneske. Gi av dine penger – så det svir. Ta Guds ord på alvor, og gå i tro på løftene.
Husk, det handler ikke om at du skal prestere, men om å vandre med Jesus dit han leder deg hver dag. Da har jeg tro på at du skal få kjenne gleden ved disippellivet og få lyst til å være med i misjonskampen.

Hvis du lurer på hva du får igjen for å følge Jesus, så la deg oppmuntre med dette svaret som Jesus gir til Peter og disiplene:

«Sannelig, jeg sier dere: Enhver som har forlatt hus eller kone eller søsken eller foreldre eller barn for Guds rikes skyld, skal få mangedobbelt igjen her i tiden, og i den kommende verden evig liv» Luk. 18,29-30.

Et liv i tjeneste som disippel av Jesus er det beste livet du kan få her på jorden! Go for it!

God høst!

Mvh. Hartvig Kloster 

Flere nyheter
Flere nyheter
23.-28. juli. For deg som ønsker å bli utrustet og utfordret til å følge misjonsbefalingen, gjennom opplæring fellesskap og praksis.
Les mer
Etter flere år med bønn og målrettet arbeid fra Norge, startet OAC Sverige opp i januar 2020 med David Sundell som evangelist og leder. Hvordan gikk det til? Bli kjent med David, oppstarten og det nåværende arbeidet i intervjuet under. De siste årene har vi bedt og jobber nå aktivt mot å starte en avdeling i Polen. Vi er har etablert mange kontakter og er på jakt etter rett person til å lede arbeidet. Bli gjerne med i bønn om at Gud sender arbeidere til den modne høsten i gjerningsreligionens høyborg.
Les mer
Jeg har drevet mye med gateevangelisering i Bergen og kjenner til OAC sitt arbeid fra tidligere. Da jeg fikk muligheten til å ta med min eldste sønn, Jakob på 14 år, tenkte jeg det ville bli en god anledning til å få mer far-sønn tid med han. I tillegg ville han også lære mye av en slik misjonstur; engelsk, polsk kultur, historie, og ikke minst åndelig,  og slik tenker vi begge at turen ble også. I tillegg fikk han også fire dager permisjon fra ungdomsskolen og dermed nesten to uker høstferie, som var til stor glede for han.
Les mer
Powered by Cornerstone