Ressurser/Nyheter/Arbeidet sprer seg -Intervju fra OAC Sverige

Arbeidet sprer seg -Intervju fra OAC Sverige

Etter flere år med bønn og målrettet arbeid fra Norge, startet OAC Sverige opp i januar 2020 med David Sundell som evangelist og leder. Hvordan gikk det til? Bli kjent med David, oppstarten og det nåværende arbeidet i intervjuet under. De siste årene har vi bedt og jobber nå aktivt mot å starte en avdeling i Polen. Vi er har etablert mange kontakter og er på jakt etter rett person til å lede arbeidet. Bli gjerne med i bønn om at Gud sender arbeidere til den modne høsten i gjerningsreligionens høyborg.

 

Bilde

Hvem er du?

David Sundell, 31 år, fra Eslöv Jeg er utdannet sosionom, men har siden januar 2020 jobbet som daglig leder og evangelist i OAC Sverige.

Hvordan ble du en kristen?

Jeg har vokst opp i en kristen familie som var aktiv i en kirke tilhørende Alliansmissionen. Jeg tok et aktivt valg om å følge Jesus i 10-årsalderen og ble døpt som 15-åring. Likevel var det på en misjonsreise til Ukraina at troen for alvor fikk plass i livet. Jeg så levende kristne i aksjon og begynte selv å lese Bibelen og delta på evangelisering i hjembyen. Før handlet troen mye om aktiviteter i kirka, men nå forsto jeg at det vi leser om i Bibelen i Apostlenes gjerninger også er noe vi kan være med på i dag.

Hvordan fikk du kallet som evangelist?

Jeg begynte å dele evangeliet sammen med «Street Church» i hjembyen min og etter hvert på reise med «Bussmissionen» rundt om i Sverige. Senere gikk jeg på bibelskole og opplevde å få flere profetiske budskap som også pekte i retning av en evangeliseringstjeneste. I 2018 traff jeg Hartvig Kloster fra Norge på en evangeliseringskonferanse i Gøteborg. Jeg visste ikke at han var i Sverige for å starte opp OAC, men vi avtalte senere å gjøre evangelisering sammen i Søderkøping, hvor jeg studerte og var aktiv i en kirkeplantning. Etter dette kom spørsmålet fra Hartvig om jeg kunne tenke meg å lede oppstarten av OAC i Sverige, men på det tidspunktet var jeg engasjert i jobb og menighet og sa nei. Jeg trodde ikke det var noe for meg.

Senere var jeg i India hvor jeg besøkte en kirke. Jeg hadde med meg et OAC-handlenett jeg hadde fått fra Hartvig og plutselig kom det en dame bort og lurte på hvor jeg hadde fått det fra. Hun viste seg å være kona til en tidligere indisk OAC-evangelist, men kom fra en helt annen del av India og var tilfeldigvis innom kirka. Jeg har aldri møtt henne før eller siden. Vi pratet heller ikke lenge, men det møtet gjorde noe med meg og fikk meg til å tenke mer. Samtidig kunne jeg ikke fortsette i den jobben jeg hadde, og jeg tok kontakt med Hartvig igjen i slutten av 2019 for å høre mer om OAC. Etter videre kontakt kom Hartvig med styremedlemmet Rolf Arthur Jensen fra OAC i Norge og i januar 2020 skrev vi under arbeidsavtalen som evangelist og daglig leder i OAC Sverige.

Hva gjør du for å holde troen brennende?

Å dra på misjonsreiser og sammen med andre dele sin tro og se andre dele tro har vært til stor hjelp for meg. Selvsagt trenger jeg også egentid med Gud i bønn, bibel og faste. Samles med andre for å studere Bibelen og tilbringe tid i naturen.

Hva har skjedd i det siste/Hva er planene fremover i OAC i Sverige?

Jeg flyttet litt utenfor Malmö for ett år siden og har jobbet med å starte opp evangeliseringsarbeid i området. Her har vi fått mange kontakter og startet evangeliseringsarbeid flere steder. De siste månedene har vi brukt mye tid i Landskrona hvor vi i samarbeid med en menighet har hatt evangeliseringskampanjer hver helg. Det har vært et veldig bra samarbeid med menigheten og et godt team av evangelister tilknyttet OAC. Ikke bare når vi ut til nye mennesker med verdens viktigste nyheter, men det beriker også forsamlingen og gjør at de som er med i teamet vokser. I tillegg har vi i det siste også hatt jevnlig evangelisering i Lund og Kristianstad. I Lund er det sammen med en internasjonal forsamling og i Kristianstad er det sammen med en gruppe kristne fra en lokal menighet.

Fremover blir det forhåpentligvis videre evangelisering disse tre stedene. Vi har også fått en ny evangelist i Norrköping som jeg ønsker å følge opp sammen med arbeidet vi har der. Jeg håper også at vi fremover kan få på plass flere nye evangelister.

Her kan du se en liten videopresentasjon av familien Sundell og arbeidet i Sverige. 

 

David har stort behov for flere faste givere. Har du mulighet til å bidra? Gi en gave her og merk den «David, Sverige».

Flere nyheter
Flere nyheter
23.-28. juli. For deg som ønsker å bli utrustet og utfordret til å følge misjonsbefalingen, gjennom opplæring fellesskap og praksis.
Les mer
Hvis Jesus - overraskende - hadde stått på arbeidsplassen din og sagt «Følg meg», hva ville du ha svart?
Les mer
Lørdag 6. april fikk jeg en innholdsrik dag i Mandal. På formiddagen var jeg invitert til å holde evangeliseringskurs i Oasenkirka med evangelisering etterpå.
Les mer
Powered by Cornerstone