Ressurser/Nyheter/Bibelen er Tro-verdi

Bibelen er Tro-verdi

To historiske argumenter for
Bibelens troverdighet:

1) Opp gjennom historien har mange kritikere av kristendommen argumentert for at Bibelen ikke er troverdig fordi det ikke har vært funnet noen historiske bevis for Salomos buegang samt Betesda dammen som lå rett ved siden av, slik det står beskrevet i Joh. 5,2: «Ved Saueporten i Jerusalem ligger en dam som på
hebraisk heter Betesda. Den er
omgitt av fem bueganger».

I det 19. århundre gravde arkeologer på et nytt sted ved Jerusalem og fant da Salomos buegang og
Betesdadammen. Da forstummet kritikken.

2) Pontus Pilatus er et annet godt argument for Bibelens troverdighet. På 1960-tallet fant man Pontius Pilatus’ signeringsring. Inskripsjonen på ringen avdekket at dette var en signetring som ble brukt til å sette segl på dokumenter, og ringen har bilde av en vinkaraffel sammen med den greske inskripsjonen «Pilatus». Rundt år 1970 fant man også en stein med navnet inngravert. Disse to funnene bekrefter evangelienes troverdighet.

Det blir stadig vanskeligere å hevde at Jesus ikke eksisterte. De historiske bevisene som bekrefter fortellingene i Det nye testamentet blir stadig flere etter som tiden går.

Flere nyheter
Flere nyheter
23.-28. juli. For deg som ønsker å bli utrustet og utfordret til å følge misjonsbefalingen, gjennom opplæring fellesskap og praksis.
Les mer
Hvis Jesus - overraskende - hadde stått på arbeidsplassen din og sagt «Følg meg», hva ville du ha svart?
Les mer
Lørdag 6. april fikk jeg en innholdsrik dag i Mandal. På formiddagen var jeg invitert til å holde evangeliseringskurs i Oasenkirka med evangelisering etterpå.
Les mer
Powered by Cornerstone