Ressurser/Nyheter/Bibelfattigdom i Norge?

Bibelfattigdom i Norge?

Tidligere ble kristne kalt «Bokens folk». Navnet fikk de fordi de ofte ble sett med Bibelen under armen.

De tok med Bibelen når de gikk til kirken, de leste fra
Bibelen når de hadde besøk i hjemmene og ellers   brukte de den flittig. På gravsteinene deres var
Bibelen gravert inn. I dag blir vi ikke kalt
«Bokens folk». Årsaken er vel at vi ikke tar med Bibelen til kirken, leser i den når vi har besøk eller bruker den flittig.

Jeg har forkynt i migrantmenigheter flere ganger og har blitt overrasket over å se at Bibelen er med på gudstjenester og møter, og at det ene skriftstedet etter det andre blir slått opp. Som forkynner er det herlig å se at Bibelen er i bruk og at det tas
notater og understrekes. Men hvordan har det skjedd at Bibelen har blitt så usynlig blant oss etniske kristne? Er årsaken den at det råder en bibelfattigdom i Norge, selv om de fleste av oss har flere eksemplarer på hylla?

No read, no feed
Evangelist Ray Comfort har sagt: “No read, no feed” (ingen lesing, ingen mat). Faktisk er det slik at Guds Ord er viktigere for oss enn fysisk mat. Hopper vi over et måltid mat, kjenner vi det fort på kroppen – åndelig sett gjelder det samme prinsippet. Fyller vi oss med Guds Ord hver dag, vil vi vokse i troen og være klare til å takle dagens utfordringer slik Gud ønsker. Guds Ord er levende og gjør noe med oss når vi «spiser Ordet». I denne rare tiden med uro og frykt møtes vi også hver dag gjennom Guds Ord med et “frykt ikke”. Frykt ikke corona, frykt ikke men-nesker, frykt ikke døden. Dette er noe vi alle trenger å høre.    

Jeg utfordrer deg
Julen står for døren, og det betyr rolige fridager for de fleste av oss. Det betyr også at vi nå har en gylden
mulighet til å ta frem Bibelen og fordype oss i Guds Ord. Jeg vil gi deg tre juleutfordringer:

1) Ta med Bibelen (ikke bare mobilen) på julegudstjeneste og slå opp på tekstene som blir lest.
2) Ta frem Bibelen når du får julebesøk og les juleevangeliet eller en annen tekst høyt.
3) Bruk tid i romjula til å lese et av evangeliene og memorere en bibeltekst. Har du familie, kan dere jo sette dere et felles mål. Her i familien har vi ofte det vi kaller Bibelskole. Da leser vi en tekst eller memorerer en tekst. (Barn er helt rå til å memorere!)

Fra Bibelvekkelse til vekkelse
Tenk om det kunne bli en skikkelig bibelvekkelse blant oss kristne. En vekkelse som fører til at vi igjen får navnet «Bokens folk». Kanskje det også kunne føre til en vekkelse i Norge. For det som skjer når vi fyller våre hjerter og tanker med Guds Ord, er at vår munn vil renne over (Luk. 6:45b). Er det noe Norge trenger, er det frimodige kristne som ikke kan la være å tale om Jesus i stua, på jobben og på bussen.

«Menneske, spis det du finner, spis denne rullen! Gå så og tal til Israels hus!»                     Esekiel 3, 1-2

God bibel-jul!
Mvh. Hartvig Kloster 

Flere nyheter
Flere nyheter
For deg som vil ta misjonsbefalingen på alvor! Reach the City er et kristent sommerstevne som fokuserer på å utruste mennesker til å ta misjonsbefalingen på alvor.
Les mer
OACs årsmøte og misjonshelg blir på Knattholmen Leirsted ved Sandefjord 22.-23. april.
Les mer
Tusenvis av ungdommer tok av seg skoene og rakk dem opp i været på The Send i Oslo som en tilkjennegivelse av at de ville gå hvor enn Gud måtte sende dem. Dette er bra, men det må ikke slutte her.
Les mer
Powered by Cornerstone